Structured Data, Yapılandırılmış Veri Seo Entegrasyonu

Kategori SEO Paylaşımları

Structured Data, Yapılandırılmış Veri Seo Entegrasyonu

Arama motorlarında üstte olmak isteyenler arasında ki rekabet ve kıyasıya yarış gün geçtikçe daha da kızışmaktadır. Üst sıralarda olmak isteyenler, fark yaratarak birçok alanda seo çalışması yapması gerekiyor. Bu çalışmalar arasında Youtube seo, mobil seo, semantik seo ve Schema gibi yapılandırılmış veri entegrasyonudur.

Schema Yapılandırılmış Veri Entegrasyonu Nedir?

Arama motorlarında 4 basamak daha üst sıraya çıkmak için sizde yapılandırılmış veri entegrasyonu ile bunu başarabilirsiniz.
İnternette ki sitelerin % 0.3’ü yapılandırılmış veri entegrasyonu kullanıyor
Sık kullanılan Schema, HTML sayfanıza eklediğiniz etiketlerin kütüphanesi olarak kabul edebilirsiniz. Bu etiketler ile sizde arama sonuçlarındaki sıralamamızı yükseltebilirsiniz. Aynı zamanda doğru uygularsanız başarı oranınız çok daha yüksek olacaktır.
Google arama motoruna yıldız eklentisi yazarsanız karşınıza birçok sonuç çıkacaktır. İlk olarak karşınıza çıkacak olan yıldızlar ve tarih, rich snippets’a örnek olarak gösterilebilir. Bu da kullanıcıların dikkatini önemli ölçüde çekmektedirler. Ayrca başlık ve meta etiketlerinin bulunduğunu görecek ve bunların arasında ki farka göre hangisinin daha dikkat çekici olduğunu kendi gözlerinizle de göreceksiniz.

Yapısal Veri İşaretleme Yardımcısı Nedir Ve Nasıl Kullanılır?

Dünyanın kullanımı en kolay aracı olan yapısal veri işaretleme yardımcısı, basit adımları takip edebilirsiniz.
Yapısal Veri İşaretleme Yardımcısı aracına giriş yapmanız yeterlidir.
Sayfaya uygun veri türü seçerek, URL’sini ilgili kutucuğa ekleyebilirsiniz. Daha sonra da yapmanız gereken, etiketlemeyi başlat demektir.
Daha sonra ise ekranın sağ tarafından yer alan boşlukları ilgili başlıkları mouse ile seçerek doldurabilrsiniz. Siz bu işlemi yaptığınızda karşınıza hemen menü karşınıza çıkacak. Oradan da seçiminizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.
Son olarak da HTML’i oluşturarak sayfanın HTML kodları göreceksiniz. Bu aşamadan sonra artık yeni sayfanız tamamlanmış olur ve yeni sayfanıza merhaba diyebilirsiniz.

Yenilenen ve değişen düzene ayak uydurarak web sayfanızı ancak üst sıralarda tutabilirsiniz. Aksi durumda yerinizde saydığınız sürece sayfanız üst sırada olsa bile önce zaman içinde sonra da hızlı bir şekilde gerilere doğru sürüklenecektir. Bu nedenle sizde web sayfanızın seo çalışmasını yaparken yeniliklere açık olarak yapmalısınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir