E-ticaret sitelerinde yapılan alışverişler bilgi güvenliği sebebiyle her zaman güven teşkil etmiyor. İnsanlara kişisel bilgilerinin güvenli halde saklanıp saklanmadığı sorularını sorduran bu sanal alışveriş yöntemi, ifşa edilmemesi gereken bilgilerin üçüncü şahısların eline geçebileceği bir riski doğuruyor. Bunun için SSL sertifikalı e-ticaret siteleri tercih edilmek için tabiki daha uygun olan. İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde bir e-sözleşme mevzu bahis oluyor. Bu sözleşmelerle birlikte üyelik sözleşmesine de yer verilmesi tarafların hakları açısından önem taşımaktadır. Bu kapsamda sisteme üye olacakların bu üyelikle ilgili bir ödeme yapmayacağı teyit edilmeli. Ayrıca, üye kişinin sorumlulukları açık ve net olarak sözleşmede yer almalı.
Sistem içeriğinde bulundurulması kesinlikle şart olan bir diğer sözleşme türü ise, e-ticaret sitelerinde gizlilik sözleşmesi. Bu sözleşmede müşterilerin kişisel bilgilerinin asla dışarıya aktarılmayacağı garanti altına alınarak güvenlik konusunda açıklayıcılık ve netlik sağlanmalıdır. İletişim bilgileri bölümünde hukuken işletmeye ait bilgilerin yer alması sağlanmalı. Bu bölümde; ticari unvan, açık adres bilgisi, e-posta, telefon ve vergi numarasıyla birlikte sorumlu kişinin de yer alması gerekir.
Güven konusunda yaşanan eksikliğin başka bir nedeni ise, mesafeli satış sözleşmesi sunulmamasıyla ilgili. Bu sözleşme türününde ürüne ait detaylı bilgi, alıcı ve satıcı açıkça belirtilmeli. Ayrıca ürünün sevkiyatı hakkında olan bilgiler, cayma şartları ve iade durumu, garanti kapsamı gibi noktalar netleştirilmeli. Bu sözleşme taraflar arasında onaylanarak belli bir süre saklanmalıdır. E-ticaret sitelerinde kredi kartı kullanmak, güvenli şekilde alışveriş yapmak ve sunulan taksit seçeneklerinden tabiki yararlanmak mümkün. Ancak taraflar haklarından haberdar olmalı ve güvenlik açısından gerekli adımların şart koşulması adımını asla atlamamalıdır.